Apple tablet PC 1983-ból

2010. 01. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Egyre több hír kering az almás gyártó táblapécéjéről, ami majd megint az Apple nagy dobása lesz. Csakhogy az ötlet már 1983-ban megszületett, ráadásul nem csak papíron…

A Szende (Bashful angolul) névre keresztelt eszközt a frog design készítette Steve Jobs-ék részére, melyből azonban nem lett szériatermék.

Az akkoriban debütáló Apple IIc (c, vagyis kompakt) volt a gyár első kisméretű és zárt rendszerű számítógépe (ráadásul Hófehérkének hívták azt az oprendszert, ezért lett Szende a táblapécé neve), amivel kifejezetten a kezdő (és még hozzánemértő) PC-s felhasználójat célozták meg.

Mindennek az az érdekessége, hogy a napokban rántja le a leplet az Apple „valami új ketyeréről” amiről a világsajtó úgy tudja, hogy egy almás táblapécé lesz, vagy méginkább egy 10 colos kijelzővel ellátott felhízlalt iPhone. Azért az érdekes, hogy ha tényleg jön az iTablet, akkor az ötlet több mint negyed évszázada pattant ki Pistáék fejéből. Mindegy, nemsokára megtudjuk, mivel lassan a csapból is a Apple új valamije folyik.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top