iBaby a mobil babaőr

2010. 01. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Vannak szűk ám annál értékesebb piacok. A mobiltelefonoknál ilyen a speciális igényeket kielégítő készülékek piaca. A kisgyerekeknek, vagy épp az időseknek készült mobilok azonban kicsit mindig drágábbak a tudásukhoz képest. Az iBaby viszont olcsó! És jó!

A gyereknek (mondjuk az alsósoknak) még nem kell X6-os Nokia (bár már szinte látom a kommenteket, hogy DE!), meg Android platformos Motorola Droid. Mert ezek ugye nem olcsók, és a gyerek úgyis csak SMS-ezik, telefonál, meg max zenét hallgat, ráadásul hetente elhagyja a készülékeket (akinek nem inge…)! Ettől viszont még nem tudjuk merre jár, bajban van-e, megérkezett-é a nagyihoz a palacsintázásra, stb. Kicsit bajban vagyok, hogy ez a fenenagy „tudniakarommitcsinálagyerek” dolog mennyire etikus, de a végén mindig rájövök (visszaemlékezve saját kisiskolás Bigyológuska önmagamra) hogy bizony jól jött volna anyukámnak egy ilyen tizenötrugós iBaby, mert akkor talán lassabban öregszik és a haja is később őszült volna meg, a szemkörnyéki rángásokról nem is beszélve.

Az iBaby esetében ugyanis abszolúte a szülőre van bízva mennyire akar beleavatkozni a gyermek életébe és mennyire akarja percről-percre felügyelni azt, de a tudat, hogy mindig tudni fogja merre jár a kis lurkó és épp mit csinál, bizony megnyugtató.

Az iBaby ugyanis nem csak egy egyszerű mobil (már ha egy Pokemon formájú kulcstartó méretű telefont lehet egyszerűnek nevezni), hanem egy teljes értékű gyermekmegfigyelő eszköz. Mindössze 5 gomb segítségével (négy hozzátartozó, plusz a nagy pánik gomb) a gyerek biztosan nem fog trilliós mobilszámlákat csinálni, hiszen ha akarjuk még a beszélgetések hosszát is korlátozhatjuk. És ez a lényeg: ha akarjuk. Mert ha akarjuk, akkor megtudhatjuk egy SMS segítségével hogy merre jár a gyerek (ehhez nem GPS-t, hanem a GSM cellákat használja a készülék), vagy megadhatunk időintervallumokat amikor nem használhatja a mobilt (pl. iskolában óra alatt), meghallgathatjuk hogy épp mi történik a gyerek közelében (szintén SMS-el visszahívatjuk magunkat a készülékkel), és ha tényleg baj van, a pánik gomb megnyomásával az iBaby addig hívja az összes beletáplált számot, amíg valaki fel nem veszi, de a biztonság kedvéért még SMS-t is küld mindenkinek.

Szóval tényleg hasznos kis ketyere ez, és ha a gyerek (vagy mi) akarja, akkor használhatja az ébresztőórát, beállíthat mindenkinek egyéni csengőhangot, és természetesen írhat SMS-t és még telefonálhat az iBaby-vel. Ha lenne egy sima fekete verzió, kevéssé pokemonos formákkal és felnőttesebb ikonokkal, akkor bizony ez a kis ketyere jópár idős embernek (és családjának) is megnyugvást adhat, a gyermeklelkű nagyik és papik viszont akár így is bevállalhatják az iBaby-t. Bizony 15 ezer forint tényleg nem sok érte, bár az odalon 19-ért van kint, ha szóltok hogy "Bigyóbá mondta, hogy 15 az iBaby!" :D akkor tuti megkapjátok ennyiért.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top