Arcoskodó Android

2010. 03. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Nagy divat átszabni egy-egy mobil oprendszerének ruháját. Megtette ezt a HTC, a Samsung anno a Windows Mobile-al, a Nokia a Symbiannal, így érthető, hogy a törtető újonc, az Android is ráncfelvarródik, a Sony Ericsson virtuális plasztikai sebészei által.

Az Androiddal nincs baj, ezt mint felhasználó mondom, de nagyjából ugyanúgy néz ki mindegyik. Kis kutakodással persze lehet rá új bőrt húzni az Android Market-ről, de lényegi funkciót tekintve az oprendszer marad. Ezen próbál változtatni a Sony Ericsson és egy 2 éves fejlesztési ciklus végeredménye lesz az új csúcsdroid készülékük virtuális arculata, az Xperia X10 szoftverkörnyezete!

##190640##

Mi kell egy jól átszabott Android telefonra? Közösség, közösség, közösség! Legyen az Facebook, Twitter, Picasa, sima SMS, vagy e-mail, mindent azonnal akarunk! És az X10-el ezt meg is kapjuk. A Rachel kódnéven futó szoftverfejlesztés (mely női név furcsa mód az X10-es telónak is a kódneve) lényege, hogy a Timescape alkalmazáson belül (amit természetesen a főképernyőről azonnal elérünk) azonnal látunk mindent, ami a kapcsolatainkkal történik.

George Arriola (a felhasználói élmények főfelelőse) elmondása szerint a PS3-nál bevált struktúrát kicsit átszabták, droidosították és voilá, kész Rachel és a Timescape! Vakuljak meg, nekem teccik! Bár nem vagyok egy szósölnetvörking arc, azt már most borítékolom hogy a Timescape nagy siker lesz. A kontaktjaink adatait, nemcsak mi módosíthatjuk, hanem a Facebook-os, Flickr-es, Twitter-es adataik alapján maguktól is frissülnek. Ez bizony jól jött volna annak az ifjú házaspárnak akik nem kicsit bénán, az oltár előtt kaparták elő ájfónjaikat, hogy családi állapotukat azon nyomban átállítsák a Facebook-on házasra!

Az X10-en minden nagyon átlátható és letisztult, legyen az kép, videó, vagy zene böngészés, üzenet, vagy e-mail. Alig várom már, hogy Mivanka szavaival élve: „apró kis mancsaiddal birtokba vehetnéd az összes ajapjap alapon működő dinamossan meghajtott modernkori ketyeréket”, vagyis hogy bemutathassuk a techTV-ben!

>


Szerző

tech.hu



Scroll to Top