Vegyen Google hirdetést az RTL Klubon!

2010. 03. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Drágának találja a kereskedelmi csatornák hirdetési árait? Tudni szeretné kiknek, hol, mikor és mennyiért hirdet? Vásároljon tvreklám felületet a Google-tól! Ez lehet a nem olyan távoli jövő. Vajon a kereskedelmi TV csatornák mit szólnak a kereső új fejlesztéséhez?

Érdekes kiskapukat talál a Google magának. Vagy egyszerűen jó ügyvédei vannak, és inkább erre szavaznék. A lényeg, hogy ugyan még tesztüzemben és egyelőre csak Ámerikában, de a Google hirdetéseket árul a nagy TV társaságok műsorai előtt. Szó szerint előtt, hiszen ugyanúgy jelennek meg a reklámok, mint jelenleg a YouTube-on a videókon.

Természetesen ezt egyedül még a keresőóriás sem vihetné véghez, ezért összebútorozott a Dish Network-el, akik amúgy műholdas műsorszórással foglalkoznak és jelenleg potom 14 millió előfizetőjük van. A Dish és a Google egy új settopbox-ot is bemutatott, amin hogy hogy nem Android alapú oprendszer fut és segítségével saját műsorújságot szerkeszthetünk, illetve minden általunk keresett és óhajtott webes videóhoz hozzáférhetünk.

Ha tehát mondjuk Lost fanatikusok vagyunk, akkor egyszer nézhetjük egy TV csatornán az éppen futó premiert, de utána (előtte, vagy közben) rögtön a neten található Lost tartalmakkal folytathatjuk. Ezért cserébe viszont reklámok lesznek az adáson, a kereskedelmi tévésen is. A Google talán ezzel a lépéssel tudja minimalizálni a legnagyobb pénzzabálójánbak a YouTube-nak a veszteségeit. Persze előbb legyen vége a tesztüzemnek valamikor idén, és azért én megvárnám azt is, hogy a TV társaságoknak mennyire lesz természetes a mosolyuk ez ügyben.

>


Szerző

tech.hu



Scroll to Top