Béla Bácsi III – Firefox tuning és trükkök

2010. 06. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Béla bácsi megjött a nyaralásából: Pár hétig elmaradtak az óráink, de most pótoljuk őket. Mostantól ha beleegyezik a tantestület, akkor az elmaradásainkat nyári szünetben minden héten egy-két órával pótoljuk, amennyiben a sörömet meghozták a múlt órai dolgozatírók, Szikes, tanzen, MetalG, szingi, bertalanimre és weart kivételével.

Kötözködők, és nyafogók mindig akadnak, ilyen volt Eperke is.

-Tanár úr! Tanár úr!

-Tessék, mit szeretnél Eperke?

-Örömmel vennénk, ha nem mindenki vehetne részt ebben a nyári dologban, csak azok, akik teljesíteni is tudnak. Például adhatna egy feladatot, amivel eldöntjük, hogy ki jöhet nyáron, és ki nem.

-Mindenki bekapcsolódhat, de minden óráért 1 pont jár annak, aki megmondja azon az órán a helyes választ a kérdésre, és aki összegyűjtötte a 3 pontot az nyár végén vizsgázhat. – döntötte el a kérdést Béla bácsi. A mai feladat, pedig a kedvenc böngészőprogramom jobbá tétele. Mindenki talál a számítógépén egy-egy frissen telepített Firefoxot, és az óra végére minimum 10 kiegészítést akarok látni ott indoklással. Kezdjétek el!

Telik, múlik az idő, és Márk (az új tanuló) bejelenti, hogy ő bizony készen van.

A listája így néz ki:

1.Adblock Plus: Sok a reklám és más, a weboldalt betöltését lassító elem? Az Adblock Plus kiegészítő felgyorsítja a weboldalak betöltését.

2.DownThemAll: Beágyazott tartalmak letöltésére, valamint a letöltéskezelő lecserélésére.

3.NoScript: Állítsuk le scripteket, amik esetleg káros kódot helyezhetnek el a számítógépünkön.

4.CsiripRóka: A CsiripRóka a TurulCsirip kísérleti Firefox pluginja. A plugin lehetővé teszi, hogy a legfrissebb csiripek egyből elérhetőek legyenek közvetlenül a böngészőből egy gombnyomással.

5.Shockwave: A Shockwave Player olyan webtartalmakat jelenít meg, melyek Macromedia Directorral készültek.

6.Java: A Java Runtime Environment lehetővé teszi, hogy a számítógép végrehajtsa a Javán alapuló alkalmazásokat.

7.Divx Web Player: Interneten lejátszhatjuk vele az .avi kiterjesztésű fájlokat.

8.Real Player: A Real Playerrel a RealAudio és RealVideo formátumok mellett lejátszhatók az MP3, MPEG-4 és Quicktime fájlok, továbbá számtalan más médiumformátum is.

9.Firebug: A webfejlesztők ennek segítségével jelentősen felgyorsíthatják a munkát a projektjeiken.

Úgy nézem fiacskám, innen egy elem hiányzik. Osztály titeket kérlek, hogy segítsetek Márknak. Aki segít neki és mond öt darab alkalmazást pluszban ehhez a listához, az megkapja a mai órára a pontját, és megmenti Márkot!



Szerző

tech.hu



Scroll to Top