Ami a japánoknak Asimo, a németeknek Myon VIDEÓ

2010. 06. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A németek mindig is a precizitásukról és a szakértelmükről voltak híresek, talán éppen ez az oka, hogy a japánok után nekik is sikerült egy két lábon járó, működőképes humanoidot alkotni.

A kis 125 centis és mindössze 15 kilós Myon mozgása kicsit még szögletes, de némi gyakorlással biztosan tudnak ezen segíteni. A már-már emberi mozdulatokat a burkolat alá rejtett 48 precíziós műízületnek, a 35 torziós rugónak és a 192 darab érzékelőnek köszönheti a kis robot.

##208999##

Ez utóbbiak egy része a mesterséges bőrfelületen helyezkedik el, így stimulálva magát az érzetet. Gondolom, hogy ez akkor jön jól a kis masinának, ha nekimegy egy tereptárgynak és korrigálnia kell a lépést.

Myont egyébként a Berlini Humboldt Egyetem tudósai építették rétegelt üvegszál erősített polikarbonátból (ez állítólag megvédi a legnagyobb pofára eséstől is), melyet egy Bayern Makrolon nevű anyaggal vontak be, ez tartalmazza a „bőr” érzékelőit. Nos, mit is mondhatnánk minderre, mint hogy isten hozott Myon, reméljük, hogy hamarosan többet is láthatunk belőled, mint az első lépéseid.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top