Bőrrák diagnózis mobillal

2011. 06. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Olyan iPhone alkalmazást árulnak öt dollárért az App Store-ban, ami elvileg megmondja a bőrünkön található foltok fotójából, hogy veszélyesek-e az anyajegyeink és egyéb pöttyeink. Kétségeim vannak, megéri-e az árát...

Ha jól, pontosan és megbízhatóan működik a Skin Scan, akkor természetesen hurrá és hallelúja. A készítők természetesen ezt ígérik: a szoftver elvileg az iPhone kamerája által készített fotó alapján, bonyolult algoritmusok segítségével állapítja meg, célszerű-e orvoshoz fordulnia a júzernek az adott anyajeggyel.

Az App Store-ban található vélemények alapján viszont valami gond van az alkalmazással: vagy a készítők szervere nem működik jól, vagy az összes foltra azt írja, hogy közepesen gyanús... (Ezek után nyilván nem szántam rá egy ezrest, hogy kipróbáljam.)Az alapötlet viszont nagyon jó. Ha tényleg száz százalékos megbízhatósággal működne, akkor a hipochonderek leszerelésére is remek módszer lenne ez az app, arról meg már ne is beszéljünk, hogy életeket is menthetne azzal, hogy időben orsvoshoz küldi az embereket.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top