Csiripelő macskák, höhh?!

2010. 06. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Maga a hír is fura: macskáknk csináltak twitterező bigyót. De az még furább, hogy a Sony-nak is köze van a dologhoz. Ilyen "érdekességeket" inkább a noname cégek szoktak kitalálni.

Márpedig ezt a Sony Computer Science Laboratories a tokiói egyetem munkatársaival közösen fejlesztette ki ezt a ketyerét. Egy olyan eszközről van szó, amit a macska nyakörvére lehet felszerelni, és onnantól kezdve Twitteren közvetíti, mit csinál éppen a házikedvenc. Totál a macska nevében próbál kommunikálni a cucc, például, ha eszik, akkor olyat küld el Twitterre, hogy "Ez finom". Egyelőre még csak 11 előre beprogramozott üzenetet tud küldeni, de a fejlesztők szeretnék majd bővíteni a tárházat.

A működésről csak kevés infó van, de azt közölték, hogy az eszköz Bluetooth-összeköttetésben van egy számítógéppel, úgy küldi az üzeneteket. Az is biztos, hogy kamera is van benne, amihez "arcfelismerőt" társítottak, állítólag így más macskákat is fel tud ismerni. A képen egy játákmacskán van az eszköz, de állítólag olyan pici és könnyű, hogy nem zavarja a macskát semmiben. Na persze. Biztos élvezi is, pont a macskák egyébként is olyan jól alkalmazkodnak :) Arról már ne is beszéljünk, hogy mennyi értelme van ennek az egésznek...



Szerző

tech.hu



Scroll to Top