Drótnélküli kamera

2009. 08. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
SANYO HD Cam A SANYO kis kézi kamerája nem sokban különbözik a manapság kapható legtöbb neves pályatársától, talán kicsit mókásabb a külalakja. Nekem legalább is a nagy, négyszögletesített „szeme” olyan retrós utánérzést ad, ahogyan a színes műanyag borítás is. Egyvalamiben azonban technikailag is különbözik a többiektől.

Elsőre elég egyszerűnek néz ki a gép. Másodszorra is. Nyoma sincs a manapság megszokott, „telefonkinézet a menő”-dizájnelemeknek, a hátoldali LCD-kijelzőnek, megmaradtak a nagyobb kamerákra jellemző, kifordítható oldallapnál. A készülék mégis sokat tud, amennyiben a 10 Mpixel még annak számít, illetve a HD-felvétel (720p), és az 5x-ös optikai zoom.

Amivel kitűnik a kamera a piac többi tagja közül, az az egyedül rá jellemző „Eye-Fi-kártya”, és „Eye-Fi Video” szoftver, melynek segítségével – most jön a lényeg – mindenféle drótkapcsolat nélkül tudjuk egymással, vagy a számítógéppel megosztani fotóinkat, vagy videóinkat.

Az alapvetően automatikus rádiókapcsolatos összeköttetés természetesen ki-be kapcsolható, hiszen óvatosnak kell lenni a magánjellegű felvételek véletlenszerű megosztásával, hiszen pár perc alatt felkerülhetünk a netre kitörölhetetlenül, ha nem figyelünk.

Van neki még egy mini HDMI portja, és egy SDHC memóriakártya foglalat, amire szüksége is van 40MB beépített memória mellé, ami gondolom a retró dizájn része lehet csak. Nekem tetszik is, és a drótnélküliség is bejön. Hamarosan kapni lehet, addig is itt lehet nézelődni, van-e már.

>


Szerző

tech.hu



Scroll to Top