Durván belehúzott a Samsung

2011. 03. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Az iPad 2 bemutatásakor a konkurencia nyilván nem tapsikolt örömében, de akadt, aki nem adta fel. A Samsung az Apple-tablet bejelentése utáni egy hónapon belül teljesen áttervezte a saját, következő Galaxy Tabjét, hogy megfeleljen a kihívásnak.

Minden bizonnyal elég keveset aludtak a Samsung tervezőmérnökei és egyéb munkatársai, de megcsinálták. A tervezettnél laposabb házba sikerült belepréselni a gépezetet, így 2 milliméterrel vékonyabb és 6 grammal könnyebb lett az ő megoldásuk, mint az Apple-é. (Most a Galaxy Tab 10.1 most 8,8 milliméter vastag, és 595 grammot nyom.)

A kijelzőt eredetileg is nagyobbra tervezték, mint az iPad 2-é, tehát itt nem kellett sok változtatást eszközölni, maradhatott az 1280x800 pixeles felbontás a 10,1-es kijelzőn. (Mily meglepő a szám, ugye?) Ez mind méretben, mint felbontásban felülmúlja az almás gépet.De nem is ez a nagy szám, hanem az ár: ezt is sikerült lenyomniuk az eredetileg tervezetthez képest. A 16 GB-s, wifis Galaxy Tab pontosan ugyanannyiba fog kerülni, mint a hasonló háttértárral rendelkező iPad 2: 499 dollárba.Most azon gondolkoztok, hogy milyen jó lenne, ha a Samsung üzemeltetné mondjuk a tanulmányi osztályokat az egyetemeken? Vagy azon gondolkoztok, hol fogjátok tartani a Samsung Galaxy 10.1-et, amit képtelenek vagytok kihagyni?



Szerző

tech.hu



Scroll to Top