Vezeték nélküli töltővel újít az LG

2011. 03. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Már a Mobile World Congressen is lehetett látni, de hivatalosan csak most jelentették be az LG WCP-700-as vezeték nélküli töltőt. Sok infó hiányzik még, de a hír ettől még örömteli.

Gyorsan felsorolom, mit nem tudunk: az árát, hogy mikortól és hol lesz kapható, és hogy melyik LG mobilokkal működik.Amit pedig tudunk: a vezeték nélküli monitor után jön a vezeték nélküli mobiltöltő is, a technológiának pedig az a lényege, hogy a telefon akkumulátorának hátlapjába és a belső áramkörökbe induktív tekercseket építettek be, így egyáltalán nincs szükség a telefonhoz csatlakoztatott kábelekre a töltéshez. Persze a töltőt ettől még be kell dugni a konnektorba, csak a telefonra nem kell semmit rácsatlakoztatni.

Ez a technológiai leírás egyébként azt feltételezi, hogy korábbi LG mobilokkal nem működik a dolog, hacsak nem építettek előrelátó módon ilyen technológiát a régebbi típusokba is. (De hát miért is tették volna, ha a töltővel csak most rukkoltak elő.)A töltő egyébként hallhatóan és tapinthatóan jelzi, amikor rátesszük a telefont, a többszínű LED kijelző pedig a mobil töltöttségi szintjét jelöli.

##szavazas_6##



Szerző

tech.hu



Scroll to Top