Edge: az első négymagos HTC

2011. 11. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
PC teljesítmény a telefonodon - ezt ígéri a HTC négymagos okostelefonja, az Edge, ami jövőre jelenhet meg a boltok polcain. A brutális teljesítmény mellett a kiváló audio jellemzőkre is odafigyeltek a tervezéskor.

A készülék egyelőre elsősorban a CPU miatt érdekes, az ugyanis egy négymagos Tegra 3 lesz, ami magonként 1,5 GHz-et tud. Ehhez csomagolnak még a Pocketnow infói szerint 1 GB RAM-ot is. A HTC portfólióban az Edge lesz az első készülék, ami megkapja a Tegra 3-at, illetve a piacon is ez lesz az első négymagos okostelefon.

Ami a többi paramétert illeti, a 4,7 hüvelykes kijelzőn 720p-ben nézhetünk videókat, amiből el is fér pár a készüléken, a belső tárhely valószínűleg 32 GB lesz. A 8 megapixeles hátoldali kamera 28 milliméteres, f/2.2 objektívvel szintén minőséginek ígérkezik.

A Beatz Audio technológia gondoskodik a megfelelő hangzásról, a hangszórók és a füllhalgató egyaránt a Dr Dre féle cég terméke. Az operációs rendszer vélhetően az Ice Cream Sandwich lesz, de szokás szerint a Sense féle felülettel.

A HTC a megfelelő tartalmakról is gondoskodik: a HTC Listen zenebolt, a HTC Read e-könyvbolt mellett a gémereknek ott a HTC Play, a HTC Watch szolgáltatással pedig filmeket nézhetünk a telefonon, természetesen akár HD minőségben is.

Ami a megjelenést illeti, arra a Pocketnow szerint 2012 első vagy második negyedévében kerülhet sor.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top