Él ilyen pendrive

2009. 09. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Egyszerűen nem lehetett kihagyni ezt a borzalmas szóviccet, mégiscsak egy Alien pendrive-ról van szó. Az alkotó egyébként megjegyezte, hogy van, aki nem szörnyeteget lát benne, hanem egy cetbébit. Az sajna nem derül ki, ő pontosan minek is szánta... azon kívül természetesen, hogy USB memóriának, mert az az alapfunkciója.

Egyáltalán nem olcsó a cucc, 155 dollár egy 4 gigás pendrive-ért borzasztó sok, az Etsy-n lehet egyébként beszerezni . De itt nem is a memóriát fizeti meg, aki megveszi, hanem a művészetet, a munkát és az alapanyagokat. Arról sajnos nem regél a készítő, hogy a test miből készült, de a fogat bizony vízilóagyarból faragta. (Honnan szerez valaki vízilóagyarat? Remélem, egyetlen vízilónak sem kellett elpusztulnia csak ezért!)

Az viszont nyilvánvaló, hogy a test is faragott, valószínűleg fából. Nagyon érdekes, hogyan állnak rá a modern használati tárgyakra az iparművészek, hogyan figyelnek az apró trükkökre.

Ez a modell például kapott egy kis pöcköt alulra (az orkabébi hasára), amivel ki lehet tolni a csatlakozót, amikor rádugjuk a gépre. Így jól is néz ki és praktikus is, hogy nem lóg ki fölöslegesen az USB a "remekműből".

Akinek bejött ez az alien/cet, annak érdemes ellátogatnia MikaEle webshopjába. Nekem nagyon tetszik a cucc, felkerült a "ha nyerek a lottón...!" listára.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top