Elindult a Skype konferencia

2010. 05. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A mára mindenki által ismert ingyenes webtelefon szolgáltató elindította a csoportos videó csevegés lehetőségét, melynek segítségével ezentúl az egymástól távol lévő családtagok szinte karnyújtásnyira kerülhetnek egymáshoz.

Nem új a dolog, hiszen a hét elején kezdte meg pályafutását a Skype új funkciója, a konferenciabeszélgetést lehetővé tevő, a szolgáltató oldaláról ingyenesen letölthető verzió. Igaz még csak béta „cipőben” jár a dolog, ám ne felejtsük el, hogy a Google levelezőjének (GMail) fejlécében is ott díszelgett évekig a Beta matrica, mégis remekül működött.

Az új változat egyébként egyszerre öt embert képes összekapcsolni, legyen szó sorozatos szöveges üzenetküldésről (chat), telefonálásról, vagy videó hívásról. A fejlesztők javítottak a teljesítményen, a videó minőségen (ennek egy része azonban továbbra is a webkameránktól függ), illetve a külső telefonszámok hívásában is jelentős változások álltak be, amikre most részletesen nem térnék ki, hiszen általában ingyenes webtelefonként használjuk a programot. A végére pedig csak annyit vésnék, hogy aki Windows 2000-el van megáldva, meg se próbálja telepíteni, ugyanis 2K op. rendszer alatt nem megy a „szekér”.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top