Samsung zseb fényágyú

2010. 05. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Még idén nyáron és az előzetes hírek alapján egy igencsak figyelemre méltó mini projektorral rukkol elő a Dél-Koreai gyártó, melyet Samsung H03 névre kereszteltek. A kis kütyüke érdekessége főleg a fényereje.

Bizony, ugyanis az eddig megjelent pico projektorok egyike sem volt képes kisajtolni magából 30 ANSI Lumen fényerőt, még ha megfeszültek se. A H03-ban ennek ellenére nem egy ordenáré villanyégő dolgozik, hanem egy ultrafényes LED lámpa, mely a gyártó állítása szerint 30 000 óra működést bír, gondolom nem egyhuzamban. Sajnos a pontos méretéről nem szól a fáma, ám azt már tudni lehet, hogy a súlya alig éri majd el a 200 grammot, ami azért elég pehelykének tűnik.

Főleg, ha arra gondolok, hogy a kis dobozka nem csak egy megjelenítőt rejt, hanem egy „számítógépet” is, hiszen egy film megnézéséhez elég betuszkolni a megfelelő nyílásába az SD kártyán lapuló tartalmat és már mehet is a mozizás. A kicsikét úgy idomították, hogy több fájlformátummal is megbirkózzon, úgyhogy mehet bele PDF, TXT, MPEG-ek, JPEG, illetve a sokat használt Office dokumentumok is. A híresztelések alapján még idén nyáron piacra kerülhet a kis drágaság, éppen ezért csodálkozom, hogy az árát még nem ismerheti a nagyközönség. Na de hamarosan...



Szerző

tech.hu



Scroll to Top