Érintőkijelzőbe burkolt autó - VIDEÓ

2011. 11. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Futurisztikus konceptjárgánnyal borzolta a kedélyeket a Toyota a Tokyo Motor Shown. A Fun Vii-t hatalmas kijelzők borítják, és belülről is úgy néz ki, ahogy a sofőr épp szeretné.

Az egyediség sokak számára fontos szempont, vannak, akik imádják ilyen-olyan apróságokkal trükkökkel különlegessé varázsolni autójukat. Mindezt új szintre emeli a Fun-Vii koncepció, ami az autót borító touchscreen panelek révén úgy néz ki, ahogy csak szeretnénk.

Megjeleníthetünk rajta szöveges üzenetet, képet, animációt, illetve ezek keverékét. Ki tudja, elvileg a legfrissebb akár Barátok Közt epizód is mehet rajta. Akio Toyoda, a Toyota Motor Corp. elnöke büszkén mutatta be a Fun Vii-t a Tokyo Motor Show rendezvényen, ahol úgy fogalmazott, ez a járgány egy “okostelefon négy keréken”.

A kocsi belseje is nagyon sci-fi, kiterjesztett valóság használatával lehetne navigálni és nagyjából mindent touch paneleken keresztül vezérelhetnénk, persze mindezt folyamatos internetkapcsolat mellett. Alant van egy videónk és itt találtok még fotókat, tessék vetni rá egy pillantást, egyhamar nem találkozunk ilyesmivel az utakon.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top