HD búvárkamera „potom” pénzért

2010. 07. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A minap megakadt a szemem egy árcédulán, miközben egy ismerősömnek keresgéltem víz alatt használható fényképezőgépet, melynek árfekvése nem küldi az intenzívre az embert. Az „állókép megjegyzőn” kívül azonban másra is bukkantam.

A kis kamerácska funkcióit tekintve nem annyira újdonság oldalunk hasábjain, hiszen már írtunk néhány víz alatt használható mozgóképrögzítőről. A DXG Sportster azonban rendelkezik egy olyan optikai segítővel, amit az eddig bemutatott daraboknál nem tapasztaltunk. Ez pedig nem más, mint a víz törését ellensúlyozó kiegészítő lencse, melynek feladata a víz által gerjesztett képi torzulások kiegyenlítése, így növelve a felvétel tökéletességét.

Ezt a funkciót egyébként az Underwater gomb folyamatos nyomva tartásával érhetjük el a maximális 10 méteres mélységben, így a készülék éppoly tökéletesen használható víz alatt, ahogy felette is. Amiről viszont még nem beszéltem, az a kamera képi minősége. Nos, a masina AVI formátumban menti a felvételt, méghozzá akár FullHD-ben és 30fps sebességgel. Természetesen állókép, vagyis fotó is készíthető vele, melyhez a nyolcszoros optikai zoom nyújt segítséget, a felbontást pedig magunk állíthatjuk 3, 5, 8 és 12 megapixel között. Ami pedig kimondottan okos dolog volt a gyártótól, hogy az USB / AV páros mellé betett még egy HDMI csatlakozót is, ami sokaknak megkönnyíti majd az életét.

És akkor jöjjön a végén a szokásos árfekvés információ, mely a specifikáció tüzetesebb átvizslatása után igencsak meglepetést okozott. A DXG Sportster ugyanis nem kerül többe, mint 170 dollár, ami barátok közt is jócskán 50 000 forint alatt van.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top