iPhone ellenfél

2010. 03. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Az Apple verhetetlent hozott létre az iPhone-al. A Samsung válaszolt is rá, a mai napig látott legjobb érintőképernyős mobillal. Ez a telefon a Samsung I8910 Omnia HD.

A HD szócska azt jelenti hogy képes 720p formátumban videót felvenni, sajnos csak 22-24 képkocka/mp-el, de DVD minőségben már 30 FPS-el dolgozik. A 8MP-es Led-es vakus fényképezőgép is csak az egyik jó tulajdonság a sok közül, mivel a gép belsejében egy 600Mhz-es ARM Cortex-A8 processzor dolgozik 256Mb memóriával, Symbian Series 60 Touch operációs rendszerrel és 3D-s gyorsítóval.

Nem kis teljesítmény, ezt bizonyítja az is, hogy egy másfél órás AVI videó filmet konvertálás nélkül lejátszik, akadozásnak nyoma sincs. A 8 vagy 16GB-os belső memória kiegészíthető SD kártyával is, így akár összesen egyszerre 48 gigabájt tárhely áll rendelkezésünkre, melyen rengeteg kép, film, zene és minden egyéb elfér.

A navigációt egy beépített digitális iránytű és az A-GPS segíti. A harmadik generációs érintőképernyős mobilokon elengedhetetlen a giroszkóp (gyorsulásmérő), az előlapi kamera és a HSDPA kapcsolat mely akár 7.2 Mbps is lehet. A kijelző egy hatalmas 3,7 inches, gyönyörű AMOLED (Active-matrix Organic LED) érintésérzékeny kijelző, amin minden mozzanat élmény.

A tudás alapján a Samsung egy csúcs szuper mobiltelefont dobott a piacra, amely méltó ellenfél az iPhone számára.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top