Lapos, tapicskolható és nagyon okos

2010. 04. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Új navival kedveskedik az amerikai gyártó az autós tájékozódni vágyóknak, méghozzá egy olyan készülékkel, ami design szempontjából sem utolsó, ahogy az általa nyújtott lehetőségek is egy magasabb kategóriába helyezik az autós navigációt. Hamarosan érkezik a nüvi 3700-as sorozat.

Először is a külsőt érte jelentős változás az elődökhöz képest, ugyanis a nüvi 3700-as sorozat mindegyik tagja (összesen három: nüvi 3790T, 3760T, és a nüvi 3750) alig éri el a 9 mm-es vastagságot, így aztán simán mondhatjuk rá, hogy jó kacsú darab. A kijelzője 4.3 colos érintő (nem műanyag, immáron üveg), méghozzá abból is a kapacitív multi-touch fajta, melyen könnyedén nagyítható a térkép, illetve ujjunk segítségével bárhová pozícionálhatjuk azt, mindezt WVGA felbontásban.

Némileg változott a megjelenített térkép is, tudniillik eddig nem látott részletességgel, 3D-s környezetbe helyezi az utazót. Eddig is láthattunk hasonlót a Garmin műhelyéből, ám az újdonság az, hogy ezentúl nem csak az épületeket láthatjuk térben, hanem az egyéb tereptárgyakat is, mint például hegyek, völgyek, kanyonok, satöbbit, természetesen mindezt árnyékolással, hogy még reálisabb legyen a kép. További újítás, a hangvezérlés (csak a nüvi 3790T esetében érhető el az a szolgáltatás), melynek köszönhetően egy pillantra sem kell elengedni a kormányt, ha út közben meggondoljuk magunkat és mégis inkább másfelé mennék tovább.

S, hogy mit kínál még ez a pofás navi? A teljes 3700-as széria megkapta előre telepítve az ecoRoute szolgáltatást, mellyel optimalizálhatjuk az üzemanyag fogyasztást oly módon, hogy a készülék mindig a legoptimálisabb útvonalat ajánlja fel számunkra. Továbbá rendelkezésre áll a cityXplorer, mely az autó nálküli tájékozódást segíti, legyen szó gyaloglásról, kerékpározásról, vagy éppen a helyi érdekű közlekedési eszközökön való zötyögésről.

A készülék már megtekinthető a gyártó oldalán, ám sajnos egyelőre árat nem közölnek, ahogy a várható megvásárlás dátumát sem. Azt viszont tudom, ha egyszer kitesznek valamit az oldalukra, az belátható időn belül a kezünkbe, vagyis a szélvédőnk mögé kerülhet.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top