Megint kinyírná a Facebookot a Google?

2010. 06. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A digg alapítója eleresztett egy twitter-bejegyzést arról, hogy a Google valami nagy dologra készül, és rögtön megindultak a pletykák, hogy miről is lehet szó pontosan.

Kevin Rose tvítje valahogy úgy szólt, hogy "nagy pletyka: a Google hamarosan elindít egy facebook versenytársat "Google Me" néven, nagyon megbízható forrásból hallottam". Állítólag őt komolyan kell venni, mert jól képben van, már csak azért is, mert ő a hírmegosztó közösségi oldal, a digg alapítója.

A Google-nek persze már van saját közösségi oldala, az Orkut, de az alapvetően a dél-amerikaiak körében népszerű, egyéb országokból nem sokan járnak oda, állítólag pont a "brazil bandák" miatt - legalábbis a Techmiso infói szerint. Az "indíték" tehát már megvan, és az "eszköz" is kézenfekvőnek tűnik. Ha a Google Me tényleg össze tudja fogni a többi szolgáltatást (például a Gmailt, Picasát, Wave-et, Buzzt, Google Profiles-t) egy profi közösségi oldalon, az valóban érdekes lehet. Ezeket egyébként is sokan használják, tehát a tagtoborzás se lenne túl nehéz.

Persze ha tényleg igaz a pletyka, azért akkor sem árt némi fenntartással kezelni az egészet. A Wave is nagyon izginek indult, de aztán érdektelenségbe fulladt, és a Buzz is pont a közösségi életet célozta volna, de ez sem durrant nagyot. Az én környezetemben legalábbis mindenki megunta egy-két zümm után, nem tudom, nálatok mi a helyzet ezzel.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top