Okostelefonos névjegy csuklópántról

2011. 06. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hé, add már meg a telefonszámod! Oké, diktálom: nulla-hat-ööö, pillanat... Ismerős a helyzet? Miközben a weben már egy kattintásnyira vagyunk egymástól, az életben még kissé körülményes lehet a kontakt-információk cseréje.

A Skanz nevű új kezdeményezés abból indul ki, hogy manapság már mindenkinek van legalább egy telefonszáma, email-címe, minimum egy közösségimédia-szolgáltatáson regisztrált (Facebooktól a MyVIP-ig), tehát egy élőszavas adatcsere rosszabb esetben tíz percig is eltarthat, tele félregépeléssel és egyéb hibalehetőséggel.

A Skanz ötlete szerint mindenki legyártathatja saját információi alapján azt a személyre szabott csuklópántot, amin egy QR kód látható: az okostelefon kamerájával beszkennelhető kódot a Skanz saját QR olvasója azonnal átalakítja az adott készülék által használt névjeggyé, és máris láthatóvá válik az új ismerős fotója, neve és összes elérhetősége.A megoldást június 21-én kezdték el tesztelni egy New York-i kiállításon, kíváncsi vagyok, elterjed-e a nagyvilágban (és persze, hogy mi lesz az ára a szolgáltatásnak).



Szerző

tech.hu



Scroll to Top