PC-ket aláznak jövőre a Samsung telefonjai

2011. 04. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Samsung bejelentette, 2012-ben 2 Ghz-es kétmagos processzorokkal ellátott okostelefont dobnának piacra, aminek a teljesítménye nagyjából megfelel majd egy mai átlag asztali PC tudásának. A cég ráadásul külön is forgalmazná a processzorokat.

A dél-koreai székhelyű multi feltett szándéka, hogy jövőre az asztali PC-k teljesítményére képes CPU-val ellátott okostelefont dobjanak piacra, írja a kínai Daum értesüléseire hivatkozva a The Next Web. A kínai szájt szerint a vállalat egyik “magas rangú” dolgozójától származik az infó, aki megerősítette, hogy már folyamatban van a 2 GHz-es kétmagos proci fejlesztése.

Bár gyártási szempontok alapján egyszerűbb volna egymagos 4 Ghz-es CPU-k gyártása, mégis a kétmagos verziónál maradnak. Ennek oka, hogy ezek jobban optimalizáltak az okostelefonokra.

A Samsung elsődlegesen saját készülékei számára végzi a fejlesztést, de a hírek szerint nemcsak telefonokban, hanem külön is forgalomba hoznák ezeket a CPU-kat. Így akár más gyártók okostelefonjaiban is megjelenhetnek. A Daum tippje az, hogy vélhetően a februárban életre hívott Exynos márkanevet használják majd erre a célra.

További részletekről, például részletesebb specifikációról vagy dátumról természetesen nincs még szó, de az bizonyos, hogy a cég tervei szerint 2012-ben mutatnák be a készüléket. Vélhetően az idei év is tartogat még érdekességeket az okostelefonok világában, de a Samsung időben jelzi, hogy jövőre is számolni kell vele.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top