Sebességváltó rádió

2010. 04. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Sokféle rádiót láttam már, de kimerem jelenteni, hogy ez a top10 között van nálam. Már ha a fura kinézet a nyerő. És itt nem csak a kinézet, hanem a vezérlés is egyedi.

Ugyanis egy sebességváltó bőrébe bújt bele. A sebességek elosztása kicsit fura, de ennek meg van az oka. Gyakorlatilag egy négyirányú joystick, mely baloldalra lefelé kapott egy plusz fokozatot. Ezt vehetjük az üresnek, ugyanis ha itt áll a váltó, akkor van kikapcsolva. Bekapcsoláshoz előre, és jobbra kell tolni a kart.

Felfelé, és lefelé mozgatással a hangerő állítható értelemszerűen. A rádió maga automata kereséssel van megáldva, így csak jobbra kell pöccinteni a kart, és máris elkezd lázasan keresgélni az FM sávon 88 - 108 MHz között. Ha nem sikerül elsőre, akkor egy balra való pöcköléssel az egész keresési műveletet elölről lehet kezdeni. A működésért két darab AAA elem gondoskodik, de ha úgy akarjuk, akkor hálózatról is üzemel, melyhez egy adapterre lesz szükség, hisz csak 3 volt kell neki.

E mellett lehet csatlakoztatni nagyobb teljesítményű antennát is, ha a gyári beépített nem volna elég. Ezeket külön kell beszerezni, nem részei az alapcsomagnak. A csatlakozók fölött található a hangszóró, az elemtartó alul van elhelyezve. Méretei: 15.0 x 8.5 x 10.0 cm, ezüst színben pompázik, és 46 dollárt kérnek érte. Akik nem tudnak elszakadni az autótól, azoknak kötelező, már csak a feeling miatt is.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top