Úgy tűnik, hogy fáznak a vizimentők - VIDEÓ

2010. 06. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Ha még nem unjátok a robotos híreket, bemutatnék nektek egy új példányt, méghozzá egy „hölgyet”. Emily a vizimentőknél fog „dolgozni”, nem is kell már olyan sokat várni a munkába állására.

Bizonyára mindenki emlékszik még a Bay watch című sorozatra, ahol Mitch Buchannon és kis csapata gőzerővel óvta a kaliforniai fürdőzőket. Nos, az ő idejük „lejárni” készül, ugyanis ez év decemberéig 25 nagyobb strandon készül bevezetni a kaliforniai életmentő szolgálat Emilyt, az új robot életmentőt.

Emily szonárt használ a vízben bajbajutott ember felkutatására, melynek köszönhetően főleg a víz alatti „gyanús” mozgást érzékeli. Irányítása távvezérléssel történik, tehát az élő lifeguard-oknak is a helyszínen kell lenni a mentésnél. A vízbedobást követően Emily aktivizálódik és max. 28mph sebességgel indul a fuldoklóért. Beépített kamerájának és hangszórójának köszönhetően a bajbajutott személlyel kapcsolatot tarthatnak a mentők, így a mentést segítendő, tanácsokkal láthatják el. A kis robotot egyébként villanymotor hajtja, ami egyszeri feltöltéssel 80 mentőakciót tesz lehetővé.

##209874##

Egyetlen dolog merült csak fel bennem, méghozzá az, hogy mi van akkor, ha eszméletlen a bajban lévő személy. Mert azt várhatják a mentősök, hogy ájultan elkapja Emily mentőköteleit. Az életmentő robotot egyébként a Hydronalix gyártja és nem kevesebb, mint 3 500 dollárért bocsájtja áruba.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top