Új audio zenedoboz a Sony-tól

2010. 07. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Nem is lenne ez a hír érdekes, ha nem két hét múlva kerülne a japán boltokba a CFD-A110. Van benne CD játszó, rádió karaoke mikrofon bejárat és… KAZETTA! Még egyszer mondom 2010 júli 22-én kerül a boltokba!

Ám ez nem vicc. Olyannyira nem az, hogy még a külalak is tökéletesen illeszkedik a retró érzethez. A fa berakás mellé a kazettás felvevő/lejátszó szinte kötelező. A CFD-A110 érdekes extrákkal rendelkezik.

Külön tároló hely van azon kártyáknak, amiken a különböző országok és/vagy régiók rádiócsatornáit/hullámsávjait láthatjuk. Egy kis zsebbe elpakolhatjuk a fülhallgatónkat és a tápkábelt fel lehet csévélni, hogy ha elemről használjuk a zenedobozt, akkor ne zavarjon a zsinór. A kazettás rész természetesen fel is vesz (akár a CD-ről is), na ehhez mit szólnak majd a szerzői jogvédők?

2010-ben ez bizony már nem játék, hiszen így bárki könnyedén rögzítheti kedvenc számait a rádióból és így jelentősen megkárosíthatja a zeneipart. De ez mindegy is hiszen a japán törvényhozás dolga lesz ezt mérlegelni, miután a CFD-A110 kb. 45 ezer forintnyi jen-ért a boltokba kerül.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top