Új hangok fújnak a divatban

2009. 08. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Engem mindig is lenyűgöztek a szépen megdizájnolt és még tökéletesen is szóló hangszórók. Az Altec Lansing számomra egy ilyen gyártó. Szinte bármint tol a piacra, nekem tetszik. Jó, nem vagyok egy nagyon válogatós ember, de a mi szép, az szép, ami pedig jó, az jó. Ha ezek még párosulnak is, akkor aztán jöhet a tűzijáték.

Szerintem Altec-ék ezzel a két új gyönyörűséggel megint nagyot alkottak. Pedig idén már megdobogtatták egyszer a szívemet az Altec expressionist PLUS modellel. No de hol van az már... Lássuk inkább a két új üdvöskét!

Elsőként az iPhone és iPodokhoz készült hordozható Mix BoomBox-ot mutatnám be, mely első ránézésre egy régebbi kétkazettás deckre hasonlít leginkább, ám a „kazik” helyén egy iPod / iPhone dokkolót találunk. Felette helyezkedik el a rádió tuner és a működtetéséhez szükséges gombsor, illetve az információkat megjelenítő 3 soros kijelző. A gyártó gondolt azokra is, akik nem rendelkeznek valamelyik „i” cuccal, ezért a drágaság tetején egyéb mp3 lejátszókhoz való tartóvályút is kialakítottak, hogy biztonságosan elhelyezhessük benne zenekütyünket. Ezeket jack és AUX csatlakozón párosíthatjuk a készülékhez, melyhez távirányítót is mellékel a gyártó.

A három utas hangfalak (magas 1”, közép 3”, mély 5,25”-os) a gyártó szerint kristálytiszta hangzást és minőséget produkálnak. (fura is lenne, ha azt állítaná, hogy cicereg és sercegve recseg-ropog). A működtetéshez nyolc darab LR20-as elemre, vagy akkumulátorra van szükség, melyek összesen 30 óra üzemidőt tesznek lehetővé. Azért ez nem rossz, egy hordozható hangszórótól! Megközelítőleg 300 dollárért már bárki japánkodhat vele :o) Részletes specifikációt itt olvashattok

Második a sorban az Expressionist sorozat legújabb tagja, az Ultra. Az előző modellhez hasonlóan ez is rettentően modern és szépséges. Az anyaghasználat, a forma és a gyártótól megszokott szuper hangzás garantálja, hogy ha az ember pénzt ad ki érte, bizonyosan nem fogja megbánni. Ez a 2.1-es hangrendszer főleg asztali számítógépekhez készült, de nyugodtan dughatunk rá bármit, amit a 3,5mm jack csak megenged.

A csatornánként 33 wattos hangszórók és a 68 watt teljesítményű mélynyomó összesen 200 watt RMS torzulásmentes hangzást garantál. A kényelmes használathoz egy zsinóros távirányítót is kapunk, melyen a ki és bekapcsolást végezhetjük, illetve a hangerőt szabályozhatjuk. Közel 150 dolcsiért már meg is kapható.

>


Szerző

tech.hu



Scroll to Top