Új Jawbone fülesek: okosak és szépek

2010. 01. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Még mindig vissza kell térnünk egy, a Consumer Electronics Show-n történt bejelentéshez, ugyanis hiba lenne, ha nem emlékeznénk meg a csodaszép új Jawbone Bluetooth headset-ekről, az ICON szériáról.

Az Aliph Jawbone fülesei mindig is arról voltak híresek, hogy mindamellett, hogy öröm rájuk nézni, a használni is baromi jó őket. Ez a cég fejlesztett ki olyan technológiát, hogy akár fűnyírás mellett is lehessen nyugodtan beszélgetni a Bluetooth headset segítségével. Ez a technológia a NoiseAssassin nevet kapta, valószínűleg teljes joggal. Természetesen ez is benne van az új ketyerékben.

Az ICON szériában többek között az az újdonság, hogy neten keresztül tudjuk beállítgatni, teste szabni a saját fülhallgatónkat, a http://mytalk.jawbone.com címen. (Egyelőre még béta verzióban van az oldal.) Több telefont is lehet csatlakoztatni egy füleshez, és állítólag pofonegyszerűen lehet váltogatni a különféle telefonokra érkező hívások között.

A szükséges infókat beolvassa a fülünkbe az új ICON, például kérésre elmondja, ki hív minket éppen, vagy hogyan áll töltöttséggel. Így nem kell vezetés közben a telefonunkat vagy a headsetünket fürkészni.

A töltöttséget egyébként a hozzá csatlakoztatott telefonon is ki tudja jelezni. A sajtóközleményben az iPhone-t említik ennél a funkciónál, szóval lehetséges, hogy csak az Apple telefonjával működik ez a trükk.

Mindössze 8 grammot nyom, és 4,5 órát lehet vele átlagosan beszélni, bár ez a mobilunk típusától is függ. A készenléti idő több mint tíz nap, és kevesebb mint egy óra alatt tölt fel 100%-ra (a 80% 35 perc alatt megvan).

Ami a legjobban tetszik, az természetesen a dizájn, már megint. Hat különböző stílus közül válogathatnak azok a vásárlók, akik száz dollárt rászánnak a Bluetooth headsetjükre. (A MyTALK oldal használatáért nem számolnak fel külön díjat.)

Amerikában már kapható néhány helyen, világszerte pedig márciustól lesz elérhető.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top