Videózzunk mélyen a víz alatt HD-ben!

2010. 06. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Már itthon is kapható a Samsung WP10, amivel a gyártó ígéretei szerint 720 p-s videókat készíthetünk a víz alatt is.

A Samsung infói szerint a vízálló WP10 kamera digitális képstabilizátora csökkenti az elmosódást, a különleges vízalatti funkciója pedig akár 3 méter mélyen is lehetővé teszi a fotózást. A fényképezőgép optimalizálja a beállításokat, így akár egy uszoda medencéjében, akár a tenger hullámai alatt fotózhatunk vagy videózhatunk HD ready minőségben.

Azt ígérik, hogy a 2 centinél is vékonyabb gép fényszegény környezetben is jól teljesít, így mélyen a hullámok alatt is remek fotókat készíthetünk vele.

A TFT-LCD kijelző 6,85 centis, és állítólag bárki könnyel elboldogul a kamerával: a Smart Auto (Still & Movie) technológia a videók és a képek beállításait egyaránt a környezeti viszonyokhoz finomhangolja, így a Samsung szerint a felhasználónak nincs más dolga, mint célozni, és megnyomni a felvétel gombot.

Az új kompakt gép célközönsége elsősorban az utazók, a sportolók, a kisgyermekes családok csoportja, illetve mindenki, aki víz közelébe kerül, de eddig nem mert oda fényképezőgépet vinni.

A WP10-es a Samsung infói szerint piros, fekete és sárga színben kapható. (Bár a sajtóoldalon sárgát nem láttunk, kéket viszont igen, de hát ez legyen a legnagyobb ellentmondás!) Ajánlott fogyasztói ára pedig 45 ezer forint, bár egy-két webshop még ennél is olcsóbban kínálja, ahogy néztem.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top