149 óra WOW egy hét alatt

2010. 12. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Tudjuk, hogy a masszív WOW-addikt a hétköznapi ember számára igen fura dolgokat tud produkálni, de előfordul, hogy egyesek még ebből a fanatikus rétegből is ki tudnak tűnni. Példának okáért volt, aki egy hét alatt 149 órán keresztül tolta a nemrég megjelent Cataclysmet.

Úgy fest, a Blizzard továbbra sem hajlandó hibázni. A már így is szélsőségesen népszerű World of WarCraft legújabb kiegészítője szó szerint mindent elsöprő sikert aratott. A 2008-as Wrath of the Lich King óta koplaló rajongók valósággal rávetették magukat a nemrég megjelent Cataclysmre, az eladási számok talán a legoptimistább várakozásokat is felülmúlják.

24 óra alatt 3,3 millió példány ment el belőle, ezzel természetesen minden idők leggyorsabban fogyó PC-s játékává avanzsált. A cím házon belül maradt, hiszen korábban az előző kiegészítő ült a trónon: a Wrath of the Lich Kinget 2,8 millió felhasználó dobta a kosarába az első napon.

A Raptr.com szolgált néhány igen érdekes statisztikával a Cataclysmelső hete után. Az mondjuk nem meglepő, hogy a játékidő megugrott - a megjelenés napján átlagosan 6.23 órát töltöttek a Cataclysmmel a játékosok, a napi átlag másfélszeresére, a heti pedig cirka duplájára nőtt a nyár végi adatokhoz képest.

A prímet az a megveszekedett gémer vitte, aki képes volt egy hét alatt 149 órát (!) áldozni a játékra. A fennmaradó időben nem is tudom, mit csinálhatott, valószínűleg ájultan feküdt, míg intravénásan táplálták. (Persze az sem kizárt, hogy többen hozták össze ezt a brutális időt.) Ismét bebizonyosodott, mennyire fontosak ezek a fanatikus felhasználók a Blizzardnek, a top 11% hozta össze a teljes játékidő több mint felét.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top