7 colos zseb tablet az Archostól

2010. 03. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Az Archos 5 után hamarosan a boltok polcaira kerül a gyártó új, 7 colos kijelzővel rendelkező zsebméretű tabletje, méghozzá Android op. rendszerrel. Nézzük, mire számíthatunk.

A készülék kijelzője igen aprónak számít a hordozható eszközök között, ennek megfelelően a felbontása sem nagyobb, mint 800 x 480 pixel, ám több ujjal is tapicskolható, ami jó dolog. Processzorból kettő is szorult belé, méghozzá egy ARM Cortex 600 MHz-es, illetve másodlagos gyorsítóként egy DSP - 430 MHz. Memória tekintetében 128MB (Low-Power Double Data Rate SDRAM) áll rendelkezésre, ami nem igazán a csúcsteljesítményt ígéri, de hát ez a masina nem is grafikai, vagy videó vágási feladatokra készült, hanem azért, hogy akik idegenkednek az okostelefonoktól, azok is megtalálják a számukra megfelelő, szabad internetezést kínáló platformot.

A készülékben operációs rendszerként Android ketyeg, vezeték nélküli kapcsolatként pedig Wi-Fi található benne. A Bluetoothnak viszont hűlt helye, amit nem is annyira értek, főleg a sok BL-t használó kiegészítő miatt. Adatainkat a 8 gigás memóriájában tárolhatjuk, amit tovább bővíthetünk SD kártyával és külső adattáróval is, ez utóbbit USB-n keresztül. Videók tekintetében támogatja az AVI, WMV, MPEG-4 HD és WMV HD formátumokat, míg zeneileg mp3, WMA, WAV, FLAC (tömörítés mentes), APE, AAC és OGG lejátszás érhető el.

Amit még érdemes megemlíteni, az az akku élettartama, mely folyamatos videó lejátszás esetén 7 óra, illetve 44 órán át képes zenét lopni füleinkbe a beépített sztereo hangszóróin keresztül. Ez azért nem rossz teljesítmény egy ekkora készüléktől. A kis tablettácska április közepe táján kerülhet a boltok polcaira, méghozzá nem is annyira mellbevágó, 199 dolláros árcédulával.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top