Az első, szemüveg nélkül használható 3D laptop

2011. 07. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Toshibáé az első kereskedelmi forgalomban is kapható, szemüveg nélkül használható 3D notebook, minden bizonnyal követi majd a többi is hamarosan. A Qosmio F750 3D a harmadik negyedévben érkezik hazánkba, az árcímke egyelőre még nem publikus.

A Qosmio F750 3D egy különleges aktív lencsét használ arra, hogy elkülönítse a két parallaxis képet, illetve továbbítsa a jobb és bal szembe, így áll össze a kép.

Ez a lencse arra is képes, hogy egyidejűleg megjelenítsen 2D és 3D tartalmakat is. Ez olyan 3D élményt nyújt, ami csak szemüveg nélküli 3D technológiával lehetséges. A júzerek így megtehetik például azt is, hogy egy 3D film megtekintése közben az interneten (2D-ben megjelenő weboldalon) olvasgatnak arról háttérinformációkat.Kérdezhetnétek, hogy minden szögből normálisan látszik-e a 3D kép. Nos, igen, merthogy arckövetővel is felszerelték a gépet, így a fejünk pozíciójának megfelelően továbbítja a látványt, így nincsenek vakfoltok.

A filmek és játékok is minden bizonnyal igen élvezetesek lesznek a gépen, ugyanis míg a szemeket a 3D látvány kényezteti, addig a fülek a beépített harman kardon hangszóróknak örvendezhetnek.Persze emellett munkában is jól jöhet az ilyesmi, például poén lehet, ha az idegenforgalomban olyan új online szolgáltatások jelennek meg, amelyek élethűen, 3D-ben jelenítik meg a szállodaszobákat, a múzeumokat vagy a városok látképét.

De a gyártó szerint a 3D technológia más szakemberek mindennapi munkáját is segítheti. Az építészek, lakberendezők és terméktervezők valóban életre kelthetik ötleteiket, a tudományos kutatásokban pedig a 3D modellezésre használhatják ezt a technológiát.Azt hiszem, én mégis inkább a játékot próbálnám rajta elsőre...



Szerző

tech.hu



Scroll to Top