Brutál sebesség mobilneten is

2011. 03. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Nem tudom, ti milyen gyakran használtok mobilnetet és milyen elégedettséggel, de nekem az a tapasztalatom, hogy nagyon hasznos, de még mindig nem képes felvenni a versenyt mondjuk egy kábeles megoldással a sebességben, a lefedettség meg teljesen változó. Állítólag nem sokáig lesz ez így, legalábbis a Vodafone és a Huawei ezt ígérik. Jön az LTE, de a 2G hálózatok is gyorsabbak lesznek.

A Telenor után most a Vodafone jelentette be, hogy elkezdenek felkészülni a negyedik generációs (LTE) hálózatra, méghozzá a Huawei fejlesztéseinek segítségével. A 3G hálózati elemeket kibővítik, lecserélik a 2G hálózathoz kapcsolódó felszereléseket, és 400 új bázisállomást is üzembe helyeznek a fejlesztés során.

Így aztán elvileg a lakosság 99 százaléka számára elérhető lesz a mobilnet, aminek egyébként a sebességhatárai is nőni fognak jövő nyárra. A Vodafone azt ígéri, 14,4 Mbit/sec lesz a letöltési, és 5,2 Mbit/sec lesz a feltöltési sebesség. Sőt, azok is örülhetnek, akiknek nincs 3G-s telefonjuk, ugyanis az EDGE hálózatot is elkezdi kiépíteni a cég, ami eddig náluk nem volt, ők ezt a lépést kihagyták, és egyből a 3G-vel indítottak a 2 után.Titeket ez mennyire érint? Használtok mobilnetet, akár telefonon, akár számítógépen, modemmel?



Szerző

tech.hu



Scroll to Top