Csevegj eztán HD minőségben!

2010. 04. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Egy speckó webkamerát dobott piacra a Skype testvércége, a Store Solutions, melynek használatával eddig nem látott tisztaságú és felbontású képet sugározhatunk, méghozzá a kamera önerejéből.

Bizony jól olvastátok, és ha valaki nem értené mit jelent az önerő, annak elárulom, hogy a beépített okos hardware-nek köszönhetően a kamera nem használja a számítógép erőforrásait, hanem önerőből, magából fakadóan lép működésbe és közvetít képet a világhálóra.

A Freetalk kamera felbontása 1280 x 720p, tehát szép, tiszta HD képet közvetít a velünk kommunikálóknak, méghozzá 22 kép / másodperc sebességgel. A Store Solutions product managere, Mike Padmore elmondta, hogy sajnos a legtöbb nagyfelbontású és jó minőségű webkamera manapság igen drága és nem kódol videó jelet valós időben, ezért érezték úgy, hogy szükség lehet az általuk fejlesztett „web kukkolóra”, ugyanis a Freetalk mindössze 50 fontot kóstál és belső hardware lehetővé teszi a realtime jelkódolást is.

S, hogy mi minden várható még el a kicsikétől? Nos, a készülék nagy teljesítményű optikai lencsével rendelkezik, az általa közvetített kép 24-bit színmélységű, automatikusan állít fehéregyensúlyt, autofókusz is van benne, és még sorolhatnám. Ha valakit meggyőzött a dolog, a kamerácskát már előrendelheti a fent is említett 50 fontos áron a Skype Shopban.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top