DragonBot - androidos szupercukiság - VIDEÓ

2011. 12. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Aggaszóan aranyos játék segít az ember/robot interakciók tanulmányozásában. Az agya Android, képes tanulni tőlünk, és minden adatot a felhőben tárol.

Három rendkívül patinás intézmény, az MIT, a Harvard és a Northeastern szakemberei fogtak össze, hogy új szintre emeljék a plüssállatok fogalmát és funkcióját. A recept elég kézenfekvő lett: végy egy cuki állatfigurát, és két népszerű címkét. A szóba jöhető állatok közül végül egy minisárkányra esett a választás, a trendiséget pedig az Android és a cloud szolgáltatás biztosítja.

A DragonBot eredetileg azt a célt szolgálta, hogy segítsen az óvodás korú gyerekek nyelvi készségeit fejleszteni, de a fent említett szakértőgárda révén jóval több ennél. A kis játékfigura agya, központi idegrendszere egy Androidos telefon, amit a DragonBot fejébe kell helyezni. A készülék kameráján keresztül ismeri meg a robot a környezetét, és ugyanígy képes tanulni is.

Az adatokat - ha úgy tetszik, a tudását és az emlékeit - a felhőben tárolja, ahol minden DragonBot hozzáfér. Az így létrehozott kollektív tudásbázis révén tehát amit az egyik figura megtanul mondjuk Norvégiában, azt a másik is tudni fogja a Fülöp-szigeteken. A szakemberek azt várják a DragonBottól, hogy sokat tanulhatunk belőle az ember/robot interakciók sajátosságairól, ami nagy segítséget jelenthet majd a későbbiekben.

A DragonBot meg is vásárolható majd, de az ára nem éppen baráti. A Gizmodo úgy tudja, 1000 dollár alatti lesz a végösszeg, de pontos infók erről és a piacra dobás időpontjáról még nincsenek.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top