Dupla dinamit a Gmail-ben

2010. 08. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Két újítással is kedveskedtek a felhasználóknak a Google-nél. Egyrészt, ezentúl jóval egyszerűbben menthetjük le a csatolmányokat, másrészt, több accounttal is bejelentkezhetünk egyszerre.

Nem tudom, nektek van-e több Gmail vagy Google accountotok, de én nem egy embert ismerek, aki így különíti el mondjuk a munkáját és a magánéletét, vagy a különféle tevékenységeit. Ilyenkor persze direkt van külön a két vagy több cím, de biztosan akadnak olyanok, akiknek jól jön, ha egyszerre be tudnak lépni az összesbe.Na, ez nemsokára lehetségessé válik. Nálam ugyan még nem működik, de azt ígérik, hamarosan mindenki használhatja az új funkciót. Csak a Google accounts oldalon kell engedélyezni a “multiple sign-in” funkciót.

A több fiók együttes használata egyéként nem csak a Gmailben működik, hanem a Google Calendar, Google Sites, Google Reader, Google Voice, App Engine és Google Code szolgáltatásokban is.

A másik kedves apró nyalánkság csak a Gmailre érvényes: ezentúl a csatolmányokat simán úgy tudjuk lementeni az asztalunkra, hogy áthúzzuk az egérrel. Körülbelül két kattintást és fél másodpercet spórol meg az életünkből, de azért nem rossz.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top