Ég veled, Walkman!

2010. 10. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Ti tudtátok, hogy még gyártanak hordozható kazettás magnókat? Végülis mindegy is, mert már nem. Legalábbis 30 év után bejelentette a Sony, hogy nem gyárt több Walkmant.

Áprilisban volt az utolsó szállítmány a legendás sétálómagnókból, ha az elfogy, akkor sem gyárt már többet a Sony. A legelső Walkmant 1979. július 1-jén dobták piacra Japánban, később egyébként Stowaway néven futott Angliában, az USA-ban pedig Soundabout volt a neve. Persze hamar egységes lett mindenhol, itthon nekünk is vókmenre fájt a fogunk általános iskolában.

A több, mint 30 év alatt kábé 200 millió fogyott a Walkmenekből, és szerencsére nem megy az egész a levesbe, hiszen a Sony "átmentette" a márkanevet az MP3 lejátszó-vonalába, illetve a Sony Ericsson mobilok közé.Na, akkor meséljetek, kinek milyen walkmanje volt? Nekem egy egyszerű, alap Philips, és mélységesen irigy voltam a hét évvel fiatalabb húgomra, aki jóval fiatalabb volt, amikor a sajátját megkapta, és ráadásul piros volt! Igaz, az övé valami noname cucc volt.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top