Erősödik a Google Chrome

2010. 06. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Google böngészője most elég jól belehúzott, és előre lépett egy helyet a böngészők háborújában, immár hivatalosan is a harmadik legerősebb böngésző az Amerikai Egyesült Államokban!

A keresőcég böngészője immáron 8,97 százalékponttal áll a dobogós helyén, közvetlenül utána jön az Apple böngészője 8,88 százalékponttal. Azonban a Microsoft, és Mozzila böngészője messze előttük jár, előbbi 52, míg az utóbbi 28,5 százalékos részesedéssel.

Ez a helyzet azonban egy kis iróniát is rejt magában, mivel a Chrome azt a nyílt forráskódú rendszert alkalmazta a böngészőjében (Web Kit 2005) amit a Google előtt kizárólag az IOS-ban, és a Mac OSX-ben használt az Apple. A keresőcég azonban két évvel ezelőtt piacra dobta a Chrome bétáját ezzel a technológiával, és ugyanezt a technológiát fogja használni a cég remélhetőleg még idén megjelenő operációs rendszere.

Ha globálisan nézzük a kérdést akkor bizony nem ennyire rózsás a Safari helyzete, ugyanis így a Chrome 9,4 százalékon áll, míg a Safari csak 4 százalék állítja a StatCounter.A WebKit alapú böngészőknek egy borzasztóan nagy előnye az., hogy nem csak számítógépen, hanem mobilon is lehet őket használni. Milyen rendszereken is pontosan? Simbian, Palm webOS, Nokia telefonokon. Tehát további növekedés várható a Chrome részéről! Milyen böngészőt használtok?



Szerző

tech.hu



Scroll to Top