Felhőt csinált az LG is

2012. 06. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy elindítja az LG Cloud (felhő alapú) szolgáltatásának béta verzióját, amivel folyamatos kapcsolatot és letöltést biztosít bármilyen digitális tartalomhoz az arra alkalmas készülékeken.

Habár a „felhő” napjaink egyik legnépszerűbb informatikai szolgáltatása, az LG Cloud az első, ami lehetővé teszi minden típusú tartalom használatát és kezelését a „három képernyőn”, úgy mint Androidos okostelefonon, számítógépen és külön set-top-box-szal nem rendelkező okostévén.

A szolgáltatáshoz a felhasználóknak csupán le kell tölteniük az LG Cloud alkalmazást a Google Play vagy LG SmartWorld Apps Store-ból Androidos okostelefonjukra, az LG SmartWorld-ről LG Smart TV-jükre, illetve az LG Cloud weboldalról (www.lgecloud.com) számítógépükre. Az LG Cloud szolgáltatása automatikusan szinkronizálja az okostelefonunk tartalmát a felhő alapú kiszolgálóval, valamit számítógépünkkel és tévénkkel, így például a telefonnal készült képeket, videókat szinte azonnal megjeleníthetjük a többi készüléken. A számítógépen szerkesztett videók feltölthetők az LG Cloud szerverre, ahonnan már másodpercekkel később okostelefonunkon nézhetjük meg. Más felhő alapú szolgáltatásokkal ellentétben itt nagyon kevés a késleltetési idő, mivel a tartalmakat a rendszer folyamatos adatátvitellel jeleníti meg a tévén, a számítógépen vagy az okostelefonon, anélkül, hogy azt előbb letöltené.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top