Húú de kicsi!!! Irány a víz!

2010. 06. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Ez most nem egy „olyan” filmbéli poén (mindenki döntse el maga milyan az „olyan”), hanem egy igazán pöttöm kamera, amivel jó mélyre bukhatsz!

A CHOBi Cam meglehetősen kicsi, mindössze 2. 8cm × 4.95cm × 2cm és idézem: hozzávetőlegesen 23 gramm. Hozzávetőlegesen 23 gramm??? Mi van? Kínában nincs gramm mérleg? Na, mindegy nem ez a lényeg. A lényeg, hogy baromi jó víz alatt fotózkodni. Legalábbis gondolom én.

Ez az élmény eddig kimaradt az életemből, mert egy normál (értsd márkás) kamerához nem filléres móka egy víz alatti tok, már ha ahhoz a típushoz, amit vettél egyáltalán van ilyen tok. Ezen felül „kissé” megnöveli a kameránk fizikai méretét és súlyát. És ki akar rettegve fejest ugrani, hogy vajon a 70 ezer forintos kamera és a 15 ezer forintos tok nélkül bukkanunk-e fel a csobbanás után.

A CHOBi Cam (csobbanó kam) tokkal, vonóval 140 dollár, ezért VGA videó rögzítést és 1280 × 960 pixeles JPEG felvételeket kapunk 20 méter mélységig. Most, hogy 40 fok van árnyékban a betondzsungel közepén, el sem tudok képzelni kellemesebb elfoglaltságot a CHOBi Cam tesztelésénél. Lehet, hogy kérek egy példányt, biztos adnak :) Vagy csak úszom egyet valahol kamera nélkül!



Szerző

tech.hu



Scroll to Top