Így csinálják a nagyok!

2010. 07. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Sokáig nem tudtuk, hogy mi lesz a twitter üzleti modellje, ám már egy ideje fény derült rá, és mindenki rácsodálkozott, hogy mennyire hatékony. Ám most egy talán még hatékonyabb megoldással jön ki a csiripelő szolgáltatás.

Eddig ez a szolgáltatás csak néhány „big” cégnek volt elérhető, ám most bármelyik cég számárára elérhető lesz a lehető leghatékonyabb hirdetési rendszer.

Mi a lényege? Miért ez a legértékesebb?

Az, hogy árulnak majd vállalati hozzáféréseket, amiben meghatározott számú „promótált” twit-et küldhetnek ki, és ha az a twit jól van megfogalmazva, akkor be fogja járni az az egész közösséget úgy, hogy mindenki legalább egyszer elolvassa! Az azt jelenti, hogy körülbelül 150 millió emberhez juthat el a reklám ilyen formán. Gondoljunk csak bele, hogyha sétálunk az utcán, észrevesszük az összes plakátot? Legtöbbször nem. Ha észre is vesszük, akkor is legelső reakció, hogy ez is csak egy ócska reklám, és körülbelül fél másodpercig bámuljuk. Ha jól is van elkészítve a reklám, akkor is legalább ötször kell ránéznünk, ha azt akarják, hogy fel is fogjuk, mit látunk… Ezzel szemben ezen a megoldással muszáj elolvasnunk, hiszen csak így tudjuk meg, hogy érdekes-e az adott üzenet számunkra…

Nagyon okos ötlet, és jól felépített üzleti modellről árulkodik az a tény, hogy ilyen dinamikus fejlődést képes felmutatni ez az oldal még úgy is, hogy hamarosan bevezetik a reklámokat.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top