Jön a Samsung Galaxy Player

2011. 01. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Samsungnál szeretik a kihívásokat, így a cég nem üldögél az okostelefonok és tabletek piacán összeszedett babérokon. A hamarosan kapható Samsung Galaxy Playert minden zeneszerető kezébe odacsempésznék, életképes alternatívát mutatva az Apple iPod Touchjával szemben.

A sokak által csak “androidos iPhone” néven emlegetett Galaxy S sikeresen megvetette lábát az okostelefonok piacán és a muzikális kistesóhoz, a Galaxy Playerhez is nagy reményeket fűznek. A várakozásoknak megfelelően nagyjából mindent tud, amit az S, csak éppen telefonálni nem lehet vele. Legalábbis a hagyományos mobilszolgáltatókon keresztül, a Samsung Apps és az Android Market kínálatából viszont beszerezhető többféle VOIP-kliens is.

A Samsung YP-GB1 típusjelű készüléken Android 2.2 Froyo fut, 4 hüvelykes Super Clear LCD kijelzővel látták el, az AMOLEDet tehát ezúttal sajnos kispórolták. A leghétköznapibb formátumok mellett természetesen boldogul az Ogg Vorbisszal és a flac fájlokat is lejátssza, örülhetnek az audiofilek.Mindemellett 3,2 megapixeles kamera, wi-fi és GPS is gazdagítja.

A Samsung új üdvöskéjét az Egyesült Királyság kütyümániásai január 7-étől vásárolhatják meg az Amazonnál (de már előrendelhető.) A 8 gigás verzió 150 jó angol fontért újítható be, a 16-osért pedig 180 fontot kérnek majd. Ezzel a cég tartja azt a jó szokását (alapvető létszükségletét?), hogy a nagy rivális Apple azonos kategóriájú termékeihez képest olcsóbban adja portékáját.

A Samsung tehát kétséget sem hagy afelől, hogy idén sem szeretnének a háttérben meghúzódva csendesen szemlélődni. Az iPhone és az iPad után az iPod Touch is megkapja tőlük a maga androidos kihívóját, érdemes lesz majd figyelni a “küzdelem” alakulását.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top