Látni fogod a nagyi ráncait

2010. 06. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Logitech nemsokára hozzánk is elhozza első FullHD felbontású webkameráját. Na ezzel nem fogod tudni leplezni az előző esti bulit, és bizony a nagyidnak is erősebben kell sminkelnie magát, ha nem akarja, hogy látsszanak a ráncok!

A Logitech azon kevés nagy gyártók közé tartozik, akik komolyan veszik a videocsetelést és így a webkamerákat is. Természetesen nem arról van szó, hogy bárki megteheti, hogy akár 720p-ben tolja a videót, mivel ez nem feltétlenül kamera függő, hiszen a 720p felbontású (1280x720 pixel) videotelefonálgatáshoz bizony minimum 1MB-es atomstabil feltöltési sebesség kell, ami kb. egy 10MB-es feltöltési sebességű előfizetésnél garantált.

Ennek ellenére a cég azt mondja: ha valaki FullHD (1920x1080 pixel) felbontású videót akar felvenni magáról, vagy 720p-s élő csetelést akar, akkor legyen a piacon egy olyan kamera, ami ezt tudja. Így született meg a HD Pro Webcam C910. A FullHD videó rögzítéséhez jól jön egy izmosabb gép, amit egy kattintással fel is tolhatunk a Facebook-ra, vagy Youtube-ra, míg a folyamatos élő „közvetítést” 720p-ben tudja, viszont így egy kamerával a videoblogolást és a videocsetelést is letudhatjuk. A 910-esben találunk egy webkamerákban meglehetősen ritka Carl Zeiss Tessar lencsét, és két mikrofont a sztereó hangért.

A cég saját fejlesztésű szoftvere a Vid természetesen csípőből kezeli a kamerákat ám a Skype nem engedi a HD videotelefonálást a 910-nek mivel, a Skype HD-t csak olyan kamerával lehet (egyelőre) igénybe venni, aminek dedikált hardveres videotömörítő csipje van és így kevésbé terheli meg a PC-t munka közben. További három kistestvér érkezik a HD családba, ők a C510, C310 és a legkisebb öcsike a C270. Az árak (euroban) a 29-től 99-ig tartó skálán mozognak, így tényleg mindenki megtalálhatja a magának és pénztárcájának való HD webkamerát az új Logitech családból.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top