London 2012 - A sajtóközpont számokban

2012. 07. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A 10 500 versenyző szerepléséről mintegy kétszer ennyi médiamunkás tudósít majd a londoni olimpiáról. Az írott sajtót ellátó fő központ (MPC) összesen 77 napig áll nyitva az újságírók és fotóriporterek előtt.

 

 

Rohamosan közeledik a Londoni Olimpia, melyre körülbelül 2000 médiamunkás fog kilátogatni, hogy tudósítson élőben a helyszínről. Még a játékok megkezdése előtt rákérdeztünk arra, ami szinte minden tech olvasót érdekel, vagyis a számokban mérhető tételek mennyiségére. A szervezőktől eddig csak a sajtóközpont számait kaptuk meg. Összesen 2,7 km hosszúságú falat húztak fel, ami eltakarja a sajtóközpontot a külvilágtól. Ezek mindegyike hangszigetelve van, hogy a munkásokat a külső zaj még véletlenül se zavarhassa. A központ mellé egy napelem szigetet építettek, mellyel az áramfogyasztás 4 százalékát tudják fedezni, ami nagymértékű megtakarítást fog eredményezni. Az épületben összesen 80 irodát helyeztek el, melyek között található meg a Magyar Távirati Iroda, vagyis az MTI tudósító irodája a legmodernebb technológiával felszerelve.

Összesen 393 tv-t helyeznek el a helyszínen, aminek a nagy része Panasonic 262 centiméter képátlójú, vagyis 2,4 méter széles és 1,4 méter magas PDP képernyők. Az összekötő kábelek hosszúsága összesen 612 km-tert tesznek ki. Természetesen a távoli munkához elengedhetetlen az internet, így a szervezők 1390 darab WiFi állomást helyeztek üzembe, ami a 31.000 négyzetméteres létesítményen belül mindenhol biztosítja a gyors internetet.

 

 

 



Szerző

tech.hu



Scroll to Top