Microsoft Touch Mouse

2011. 01. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A redmondi óriás is előrukkolt egy “taperolható” eszközzel: a Touch Mouse érintésérzékeny felülettel rendelkezik, ami az eddig megszokott feladatok mellett új mozdulatokkal is meg tud birkózni.

Az idei CES-en bemutatott Touch Mouse egy egér átlagos képességeit kombinálja a multi-touch technológiával. “A Touch Mouse újszerű formája révén praktikusabbá teszi az egér és ezáltal a Windows 7 használatát, hiszen segítségével természetesebbek lesznek a felhasználók mozdulatai ” – olvasható a cég sajtóközleményében Mark Relphnek, a Windows Developer és Ecosystem Team vezetőjének véleménye.

Összegezve, ezeket tudja a kicsike:

Egy ujjal: lépdelhetünk, pásztázhatunk egyes dokumentumok vagy oldalak között. Hüvelykujjunk használatával pedig előre vagy hátra navigálhatunk a webböngészők ablakai között.

Két ujjal: kedvünk szerint rendezhetjük már nyitva lévő ablakainkat: nagyítva, kicsinyítve, igényeink szerint elrendezve azokat.

Három ujjal: navigálhatunk az egész asztalon, előhozhatjuk az instant viewert (futó alkalmazások mininézete), vagy azonnal letakaríthatjuk az asztalt a futó alkalmazások tálcára helyezésével.

A cég reményei szerint az újítással a Windows 7 használata az eddigieknél könnyebb, egyszerűbb és szórakoztatóbb is lesz. Ha minden jól megy, a terméket júliustól lehet majd megvenni, 20.000 forintos ajánlott fogyasztói áron, ami mellé 3 év garancia is jár.

##233695##



Szerző

tech.hu



Scroll to Top