Nagyon várják az olcsó iPhone-t

2011. 08. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Ismét felbukkant néhány “jól értesült” belsős informátor, akik szerint rövidesen egy olcsóbb iPhone 4 modellel szélesítené felhasználói bázisát az Apple. A következő generációs iPhone megjelenésével kapcsolatban is folytatódik a találgatás, egyelőre október tűnik befutónak.

A Reuters exkluzív riportban számolt be arról, hogy a közelmúlt egyik legfelkapottabb Apple pletykája igaznak tűnik, valóban jön egy némiképp butított iPhone 4 modell, ami barátibb árával lopná be magát a felhasználók szívébe. A hírügynökség két forrásra is hivatkozik, akik megerősítették, hogy egy koreai gyártó 8 gigabájtos memóriákat gyárt az Apple okostelefonjába.

Mivel a kisebbik kapacitású iPhone 4 modell is 16 gigás jelenleg, az elemzők azt olvasták ki a hírekből, hogy ezek a 8 gigás memóriák a sokat emlegetett olcsóbb iPhone modellekbe kerülhetnek majd. Ezek piacra dobását még idénre valószínűsíti mindenki, vélhetően az iPhone 5 elkészültével egyszerre jelentenék be őket.

Az Apple természetesen nem erősíti meg és nem is cáfolja ezeket az értesüléseket, de nagyon úgy tűnik, hogy tényleg elkészülhet a vékonyabb pénztárcájúaknak szánt iPhone. Sokan vitatják, egyáltalán jó ötlet-e a cégnek a high-end szegmens felől a középkategória felé mozdulni, de egyre több érv szól emellett. Ahogy a Reuters által idézett szakértő is megemlíti, a fejlődő országok piaca egyre csábítóbb az Apple számára, márpedig ezen a területen az alacsony jövedelmek miatt nemigen lehet boldogulni a felsőkategóriás készülékekkel.

A szifonok következő generációja is nagyon foglalkoztatja a szektort, számtalan pletykát olvashattunk már az ötös iPhone megjelenésével kapcsolatban. A Wall Street Journal legutóbbi fülese szerint a készülék Amerikában a Sprint szolgáltatónál debütálhat, idén októberben. Más források még ennél is korábbra várják a nagy bejelentést, szerintük már szeptemberben lehullhat a lepel az iPhone 5-ről.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top