NES kontroller retro gamereknek

2011. 07. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hiába fejlődnek továbbra is elképesztő lendülettel a számítógépek és a konzolok, hiába jelennek meg egyre durvább játékok, akadnak olyan klasszikusok, amelyek bár kimentek már a divatból, eltűnni egyszerűen nem hajlandóak.

Ebbe a kategóriába tartozik az örök bútordarab NES is. Nemrég egy ultra óriás méretű működő NES kontroller építéséről számoltunk be, de a többség nyilván hétköznapi méretű kontrollerrel élvezné a játékot leginkább.

Számtalan emulátor van, ami lehetővé teszi, hogy a hőskor agyonjátszott játékait mai laptopunkon, PC-nken is életre keltsük, de az irányítás miatt nem lehet teljes a retro élmény. Ha viszont szert teszünk az alábbi USB-s kontrollerre, az mindjárt közelebb lök bennünket a klasszikus élményhez.

A ketyere minden számítógéppel és emulátorral szuperál, ha hihetünk a promószövegnek. Driver sem kell hozzá, csak rá kell dugni a gépre és máris mehet a Mario Brothers vagy a Zelda. A ThinGeek féle verzió 29.99 dollár, az Amazonról viszont olcsóbban is beszerezhető egy másik típus.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top