Nyáron folytatódik a leépítés a Nokiánál

2012. 05. 31.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Több ezer Nokia dolgozót bocsájt el a vállalat komáromi üzeme, de senkit nem szeretnének munka nélkül hagyni.

A Nokia leépítések elérték a magyarországi Nokia komáromi üzemét is, ahol első ütemben 1200 dolgozó válhat munkanélkülivé. A lépítések második üteme idén nyáron veszi kezdetét, melynek keretein belül újabb, 2300 dolgozó marad állás nélkül. A Nokia tervei szerint lesz egy harmadik ütem is, de hogy az hány fővel fog jáni, illetve mikor kerül bevezetésre nem tudjuk.

A finn vállalat ugyanakkor nem szeretné a dolgozókat magukra hagyni, ezért egy két napos állásbörzére invitálta dolgozóit. Az eseményen 52 cég − többek közt az Audi, a Continental, a Bosch, a Henkel, a Reckit Beckinser vagy a Spar −, az egykori dolgozók közül pedig 847-en vettek részt.

Az Audi ezen kívül megindított egy női foglalkoztató programot, melynek keretein belül két-két 32fős csoportban tanulhatnak a Nokiától távozók, illetve a térségben élő tartósan munkanélküliek. Itt elsajátíthatják a járműgyártás elméleti és gyakorlati ismereteit. A képzés turnusonként 18 millió forintba kerül, melyet uniós és hazai forrásokból fedeznek.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top