Óvatosan a Gmail újításával!

2011. 03. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Jó dolognak tűnt az okos címkézés a Gmailben, csak egy dologról nem szólt senki. Emiatt 56 levélről maradtam le: nem vesztek el, csak nem láttam, hogy megérkeztek.

A Gmail Labs fejlesztésének, a SmartLabels-nek annyi a lényege, hogy kategorizálja a leveleinket. Három új kategóriát vezet be: az értesítéseket, a fórumokat és a "tömegleveleket".

Arra viszont nem hívták fel külön a figyelmet a bejelentéskor, hogy ha bekapcsolod a funkciót, a "tömeglevelek" nem jelennek meg a postafiókodban alapból. Csak ha rákattintasz a Bulk filterre, akkor látod szépen mindet. Sőt, most már a Labs-ban is szerepel a kiegészítés leírása mellett, hogy ezeket automatikusan kiszűri a rendszer. Ott is van a megoldás, hogy a Settings -> Filters (tehát Beállítások -> Szűrők) menüpontban lehet visszacsinálni, ha nem tetszik.

Igazából tényleg semmi egetverő baj nem történt, ezek közé a "tömeglevelek" közé mindenféle hírlevelet és értesítőt sorolt be a Gugli, ami nem volt sürgős. Viszont ide került egy fontos meghívó is, amiről lemaradtam volna, ha nem szólnak külön is.Most viszont rájöttem a trükkre, át is állítottam jól, és kötelességemnek éreztem szólni nektek is. (Ezt leszámítva egyébként hasznos a funkció, érdemes kipróbálni, ezt figyelembe véve.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top