Perlik egymást a Modern Warfare 2 „apukái”

2010. 04. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Ez bizony az év balhéja lesz! A játékgyártó és a kiadó ugyanis egymásnak esett, méghozzá nem is akárhogy. Köztudott, hogy az Activision által kiadott Call Of Duty Modern Warfare 2 című nagy sikernek örvendő játékot az Infinity Ward fejlesztette, készítette, amiért a jogdíjakat viszont nem kapta meg.

Ez év márciusának elején történt, hogy mindenféle előzetes indok nélkül a játékkiadó bezárta a fejlesztőcsapat irodáit, majd megbeszélésre hívta a két stúdió főnököt Vince Zampellát és Jason Westet. E megbeszélés vége az lett, hogy Vince elvesztette állását, holott a kiadó tartozik a fejlesztőknek a több mint egy milliárd dolláros, a CoD 6 eladások után járó jogdíjjal. Szomorú a cég döntése, ugyanis ezek után a másik stúdió vezér, Jason West is felállt a székéből, így vezető nélkül maradt az Infinity Ward fejlesztőcsapata. Ha még egyáltalán létezik a csapat, a régi formában.

Ám aggodalomra semmi ok, hiszen ha a hírek igazak, a két játékgyáros vezető máris új stúdió alapításába kezdett, méghozzá Respawn Entertainment néven, mely név magyarul annyit tesz, hogy „újraéledés” (akik játszanak gyilkolászós FPS játékokkal, ismerhetik ezt a kifejezést). A két kiebrudalt fiatalember már kiadót is talált magának az EA Games személyében, ám ezt egyelőre nem erősítették meg. Az viszont biztos, hogy az elindított pert végigviszik az Activisionnel szemben, illetve bátran állnak a visszaperlés elé, amivel régi kiadójuk fenyegeti őket. S, hogy teljes legyen a kép, az Infinity csapata újra teljes lesz, ugyanis elkezdtek átszállingózni a régi kollégák az új stúdióba, illetve a vadonat új siteon is megjelent egy jobs@respawn link, ahol várják a lelkes fejlesztőjelöltek jelentkezését. A személyes véleményem pedig az egészről annyi, hogy az Activisonnek nem ártana elgondolkozni, hogy érdemes volt-e kigolyózni az aranytojást tojó tyúkot, ugyanis a kiadó sikerét részben az Infinity csapatának is köszönheti, akik a munka oroszlánrészét elvégezték.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top