Porszívóval a falon a 13 éves Pókember - VIDEÓ

2010. 07. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Nem csak a Kick-ass mozifilm bizonyítja, hogy egy kamaszból is lehet szuperhős. Egy 13 éves srác két porszívóból készített olyan berendezést, amivel majdnem úgy mászhat a falon, mint a Pókember.

A szerkezet öt hónap alatt készült el, és az alapja két darab 1400 wattos porszívó, amit egyenként 15 angol fontért, azaz kábé 5200 forintért vett a Tescóban. Sajna azt nem nagyon részletezi a forrás, hogy hogyan csinálta pontosan, csak azt írják, hogy két óriási szívókorong került a csövek végére.

A fiú, Hibiki Kono nagy rajongója Pókembernek, kisebb korában gyakran öltözött be a szuperhősnek. Persze most már inkább a falmászást tolja, bár nem engedik túl magasra, pedig ő totálisan megbízik a találmányában. Az anyukája részéről is megvan a bizalmatlanság: bár nagyon büszke a fiára, nem engedi, hogy a szobájában is falra másszon, mert fél, hogy leszedi a plafont.

##210334##

Egyébként tényleg baromi nagy ötlet, de azért tegyük hozzá, hogy a szuperhősségtől még messze van a dolog. Egyrészt, nem lehet vele nesztelenül közlekedni, másrészt, csak olyan helyen lehet vele hősködni, ahol van konnektor.Persze ettől még le a kalappal a kissrác előtt. Az ötlet, a kitartás és a kivitelezés miatt is, meg azért is, mert két porszívót háton hordani, a falon kapaszkodva, szintén nem lehet kis meló. Legalábbis az én porszívóm megvan vagy öt kiló...



Szerző

tech.hu



Scroll to Top